Major restructuring works have commenced at 31 Kingswood Avenue. New perimeter concrete walls have been constructed along the site boundaries. These will be the other edges of the new large space. The demolition of the existing brick walls of the original house has to be carried out gradually, by placing steel props to support the building above as the walls are gradually removed. The concrete slab for the new floor needs to be installed in segments.

 

Kingswood_cosntruction1

 

Read more »

Syte Architects have achieved planning approval for a studio within a garden site in a Conservation Area in South London. Stye Architects have recently completed a rear extension for the same client at the same property. The design of the studio will compliment the existing rear extension, sitting opposite it and creating a connection between the end of the garden and the main house. The studio will be accessed from a lowered patio courtyard that connects the garden and the studio.

 

Read more »

Woodfield_3

Syte Architect’s new build housing development for two self contained flats in the London Borough of Lambeth. Following the completion of the ground floor slab, work is under way on assembling the building envelope using an insulated concrete formwork system. The walls take shape very quickly and are prepared for the concrete to be poured into the cavity. Temporary buttresses are placed to restrain the walls during the pouring and curing process.

 

Read more »

Construction is under way with our Syte’s new build housing development in the London Borough of Lambeth. Following the completion of the ground floor slab, the neighbours retaining wall was replaced and work begins assembling the envelope using an insulated concrete formwork system. The house is situated on a plot of land owned by the neighbouring property that received a street address but was never built. The land has now been separated for a new housing development that will be divided into two two-bedrooms flats.

 

woodfield_1

 

Read more »

Syte Architects are working on a project in the Queen’s Park neighbourhood involving infilling two sides of the original rear extension to the rear of a late Victorian house. The new family space will feature an open kitchen free of any columns or supports. The extension features two frameless glass volumes built to either side of the building fashioned with sloping glass roofs that will greatly increase natural daylight to the interior. The extension will become an open plan kitchen, dining and living room with large sliding doors opening to a small patio and the garden.

 

Kingswood_1

 

Read more »

We are working on a project for the extension of a property in Battersea. The approach has been to treat the small garden as a courtyard seeking to incorporate the outdoor space as an extension of the interior. The use of large sliding doors creates minimal differentiation between indoor and outdoor spaces and creating a close relationship between inside and outside. The frame around the glazing is clad in handmade bricks which have subtle variations in colour and texture. In an effort to increase this sense of continuity between interior and exterior, the design includes a continuous cast in situ counter worktop running from the interior to the exterior, where it drops to form a built-in bench.

 

Brynmaer Road_2

Read more »