Stairs become storage in artist studio conversion featured online in Architect’s Journal

aj

Recently took the opportunity to visit the Bagsværd church in Copenhagen by Jorn Utzon.  An austere and orthogonal exterior conceals an interior of soft, white concrete curves. Controlling the admission of daylight into the interior was a key concern for Utzon. Natural light is admitted through a clerestorey at the high point of the roof and glows softly across the undulating surfaces of the ceiling, creating a calm and tranquil yet dramatic space. Elsewhere the detailing is simple and robust, with exposed concrete and beautiful pale wood doors bringing a touch of warmth to the predominantly white interior. An inspirational space to visit.

16.06.03 Read more »

Glazing elements have been fitted by Compass Glass and kitchen furniture pieces are being installed. Careful detailing of components such as secret gutters, thinness of walls, glazing with black powder aluminium coating, gives this new added part of the house a contemporary distinction against the Victorian dwelling.

Milman_1
Read more »